Canis Cunerae

Dé Hondenschool van Rhenen en omstreken

Volg ons via social media!

Sociale Huis Hond Beginners

Nieuwe combinaties met honden die te oud zijn voor de puppycursus, of die wat moeite hebben met groepslessen, kunnen instromen bij Sociale Huis Hond Beginners, mits de hond in deze groep kan functioneren. Dit ter beoordeling van de instructeurs. Uiteraard moeten de honden wel gezond zijn en alle entingen compleet hebben. NB: Een titerbepaling wordt ook als geldig gezien.

In deze groep leert u de basisoefeningen en de verfijningen daarvan, met extra aandacht voor de uitleg van de oefeningen. Voor u zijn ze immers nieuw! Aan het eind van deze groep gaat u via SHH Basis 1B naar de eindgroep van SHH Basis, zodat u op dat niveau straks een toets kunt afleggen.

fabian-gieske-cbIKeuURaq8-unsplash

Sociale Huis Hond Basis

Honden die de puppycursus ontgroeid zijn kunnen doorstromen naar Sociale Huis Hond Basis. Ook zij die bij Sociale Huis Hond Beginners voldoende geleerd hebben zijn hier welkom, evenals nieuwe combinaties die al wel goed in een groep kunnen functioneren. Uiteraard moeten de honden wel gezond zijn en alle entingen compleet hebben. NB: Een titerbepaling wordt ook als geldig gezien.

In deze groep wordt aandacht besteed aan het uitbreiden en verfijnen van de basisoefeningen en aan de nu optredende puberteitsproblemen. Immers, deze pubers gaan de baas uitproberen, en zelfs kijken of eerder aangeleerde grenzen nog wel gelden. Ook de houding naar andere honden in het gezin verandert, en honden van het andere geslacht worden ineens echt interessant waarbij de geuren en geurvlaggen nu een grote rol gaan spelen. Commando’s die altijd goed gingen lijken nu vergeten te zijn, de aandacht is ver te zoeken, gehoorzaamheid is een droom van de baas. Ook deze periode kunt u doorkomen, en onze hulp daarbij maakt het allicht wat makkelijker. Bovendien leert u uw medecursisten kennen, en die worstelen met precies dezelfde problemen.

In de speelweiden gaan ze nu ook elkaar uitproberen, wat soms met een hoop kabaal gepaard kan gaan. Gelukkig is er altijd toezicht van bazen en ervaren instructeurs, en ontstaan er nooit serieuze vechtpartijen. Het helpt de honden op weg naar hun sociale volwassenheid, en de bazen leren beter het gedrag van hun hond in te schatten. Wanneer het niveau voldoende is kunt u de toets doen (altijd in overleg met uw instructeur) en het certificaat SHH Basis ontvangen.

Sociale Huis Hond

Combinaties die voldoende niveau hebben opgebouwd kunnen vanuit de Basis doorstromen naar Sociale Huis Hond. Als de hond nieuw voor deze school is en nog te weinig “weet” of zich nog te puberachtig gedraagt kan het beter zijn om voorlopig bij de Basis te gaan oefenen, dit ter beoordeling van onze instructeurs. Uiteraard moet hij wel gezond zijn en alle entingen compleet hebben. NB: Een titerbepaling wordt ook als geldig gezien.

Alle oefeningen worden nu vervolmaakt. Inmiddels kunt u van elk commando onmiddellijke uitvoering eisen en hoeft u niet steeds meer met een brokje klaar te staan.
De afsluitende toets geeft het Eindcertificaat, u heeft dan een Sociale Huis Hond. Dit certificaat is in niveau vergelijkbaar met het diploma Sociale Huis Hond van de Federatie Hondensport Nederland.

In de speelweiden worden bestaande relaties bevestigd, de groep kent elkaar inmiddels behoorlijk goed dus de onderlinge rangrelaties zijn min of meer duidelijk. Echter kunnen bestaande meningsverschillen een wat grimmiger karakter krijgen.
U als baas kent inmiddels uw hond dus ziet u op tijd hoe en wat, en onze instructeurs houden natuurlijk ook weer een oogje in het zeil.

Kijk voor meer informatie over inschrijving en tijden op de algemene Opvoeding pagina.