Canis Cunerae

Dé Hondenschool van Rhenen en omstreken

Volg ons via social media!

Met ingang van 2015 wordt bij hondenschool Canis Cunerae ook ABC-Training aangeboden. Deze training wordt gegeven door Marlies de Bruin, die haar certificaat hiervoor in december 2014 heeft behaald. Zij volgt aanvullende trajecten en trainersworkshops om haar kennis hierin uit te breiden en te actualiseren, en oefent daartoe veel met haar eigen honden.

ABC-Training is geschikt voor alle mensen, zonder of met lichamelijke beperkingen, en voor alle honden van alle leeftijden. Wilt u een betere band met uw hond, wilt u begrijpen wat hem tegenhoudt om iets te doen, wilt u echt samenwerken met uw hond? Dan is dit dé training voor u!

Er wordt één op één gewerkt, u bent de enige cursist op een verder vrijwel stil veld. U kunt uw hele aandacht op uw hond richten, en uw hond kan zijn hele aandacht bij u houden. Omdat dit erg intensief is worden deze lessen kort gehouden, ongeveer een half uur is lang genoeg voor de meeste combinaties. De instructrice bepaalt hoe lang wordt doorgegaan, waarbij zij vooral kijkt naar wat de hond aankan. Uiteraard vergeet ze de bijbehorende mens ook niet.

Kijk voor actuele tarieven op onze Tarieven pagina. Voor aanmelden, neem contact op met Marlies de Bruin via de Contact pagina, de dag en tijd stellen we dan gezamenlijk vast.

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout (meer informatie is te vinden op www.ABC-training.nl).
De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training.

De A staat voor: Aandacht voor elkaar;
De B staat voor: Bewustwording van, Balans vinden in;
De C staat voor: Contact, Communicatie en Concentratie

Wanneer deze mix van ingrediënten goed wordt uitgewerkt, zorgt dat voor een geweldige samenwerking met een evenwichtiger hond.
Wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken vormt de basis van deze training, waarbij positief, begripvol, veilig en ontspannen belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!