Behendigheid, najaar 2017

We beginnen donderdag 31 augustus van 19:30 - 20:30 met Debutanten (beginners, nog nooit iets met behendigheid gedaan, of eerder Debutanten gelopen maar doen dat beter nog eens, dit laatste in overleg);
Van 20:45 - 21:45 loopt daarna een combigroep:
 - Junioren (honden van 6 maanden en ouder, maar jonger dan de minimum leeftijd geldend voor hun formaat);
 - Veteranen (honden van 8 jaar of ouder, of hond en/of geleider met een lichamelijke beperking, acceptatie in overleg, indien gewenst eerst een proefles van 10,00 Euro).
De laatste les voor deze groepen valt op donderdag 9 november 2017.

Dan hebben we besloten om ook dit seizoen met groepen op de vrijdagavond te werken, mits er voldoende deelnemers zijn.
Dat begint op vrijdag 1 september van 19:30 - 20:30  met alweer een groep met Debutanten (beginners, nog nooit iets met behendigheid gedaan, of eerder Debutanten gelopen maar doen dat beter nog eens, dit laatste in overleg);
Van 20:45 - 21:45 loopt daarna de A-groep (eerder Debutanten gelopen, of elders aantoonbare ervaring opgedaan) /A*-groep (eerder al minimaal één keer A gelopen).
Deze groepen hebben hun laatste les op vrijdag 10 november 2017.

UPDATE: De vrijdaggroepen worden samengevoegd tot één groep die van 20:00 tot 21:30 zal lopen.
De donderdaggroepen komen te vervallen.

Alle groepen hebben hun afsluitende onderlinge wedstrijdje (junioren en veteranen: doorloop) op zaterdag 18 november 2017.

Waarop kunt u nog inschrijven?
Debutanten donderdag 19:30 - 20:30, 0 deelnemers, 12 vrij
Junioren/Veteranen donderdag 20:45 - 21:45, 1 deelnemers, 11 vrij

Debutanten vrijdag 19:30 - 20:30, 4 deelnemers, 8 vrij
A/A*-groep vrijdag 20:45 - 21:45, 4 deelnemers, 8 vrij
 

Hoe groot zijn de groepen, en wat voor honden doen er mee?
Wij streven ernaar de groepen op maximaal 12 combinaties te houden, in overleg kan daar een enkele keer van afgeweken worden.
Minimale groepsgrootte is echter wel 7 combinaties, dit om de honden tussen de verschillende oefeningen steeds voldoende hersteltijd te kunnen geven. Komen de groepen niet zo vol, dan worden ze samengevoegd tot één grote combigroep die dan van 20:00 - 21:00 zal lopen. Hiervan worden de deelnemers tijdig op de hoogte gesteld.
Let wel, een inschrijving is pas definitief als alle betalingen ontvangen zijn!
De kosten bedragen 95 Euro per combinatie, voor 12 lessen inclusief de afsluitende onderlinge wedstrijd.
Kijkt u zelf even of u in aanmerking komt voor onze kortingsregeling?

Alle rassen en raslozen mogen meedoen, mits ze gezond zijn, én lichamelijk volgroeid zijn. De minimale leeftijd voor kleine rassen (< 40 cm) is derhalve 10-12 maanden, voor grotere rassen (40-60 cm) 14-16 maanden, voor grote rassen (> 60 cm) 18-20 maanden. In overleg mogen honden met een niet-pijnlijke aandoening deelnemen, dit ter beoordeling van de cursusleiding. Een hond met epilepsie bijvoorbeeld mag best meedoen, maar we moeten het wel weten.
We houden de regels van de FHN aan, dus illegaal gecoupeerde honden zullen worden uitgesloten. Loopse teven kunnen niet aan de lessen deelnemen, het wedstrijdje meedoen is (in overleg) toegestaan maar dan wel als laatste deelnemer.
NB: Let ook even op de extra regels in ons reglement betreffende Behendigheid.
Politielijnen (met meerdere musketons en ringen) en dubbele lijnen (inkorten door terugvouwen of schuifgesp) zijn niet langer toegestaan.
 
Nadere informatie kunt u altijd opvragen per e-mail (voorkeur), of per telefoon (0317 - 62 15 16).
Inschrijven kunt u via hetzelfde e-mail adres, inschrijving moet uiterlijk op 31 augustus 2017 om 15:00 binnen zijn, betaling moet vóór aanvang van de cursus binnen zijn.
NB: Uw inschrijving staat pas vast als ook uw betaling bij ons binnen is!
 

Hieronder ziet u wat voor honden (onder voorbehoud) ingeschreven zijn voor het najaar van 2017:


Verslag en uitslagen van de onderlinge wedstrijdjes op 18 november 2017:

Het was weer een leuk maar wel heel lastig parcours, en toch is dat nu een paar keer foutloos gelopen.
Dit keer, omdat er zo weinig deelnemers waren, hebben we iedereen twee keer laten lopen en de snelste tijd (inclusief fouten) telde voor de einduitslag.
In het onderstaande overzicht zie je daarom per deelnemer twee regels, op volgorde van hoe gelopen is. De snelste totaaltijd per deelnemer is vetgedrukt.
Het bleef gelukkig droog (op een paar kleine spatjes na), en af en toe kwam zelfs de zon er even doorheen.
Bij het opruimen kregen we trouwens wel de volle laag van de weergoden, ijskoude regen, maar gelukkig hielpen zowat alle deelnemers even mee dus waren we ook zo klaar.
Bedankt allemaal!
 

De Veteranen hebben al nooit een echte competitie, en nu ging dat helemaal niet omdat er maar eentje was. En wat voor één!
Leuk om te zien hoe veteraan Dorit beide rondes foutloos liep, én de snelste van allemaal was, én dus ook nog eens overall de snelste tijd neerzette! Terwijl ze toch echt niet hard liep, maar wel netjes de aanwijzingen van haar geleidster opvolgde en dus ook geen onnodige meters liep. Ze maakte haar bijnaam van "Demodog" weer helemaal waar!
Ze kreeg er weer een mooie medaille voor.

 1. Frédérique van Holthoon met Dorit, 1:13:62, 0 fout
  Frédérique van Holthoon met Dorit, 1:22:91, 0 fout
   

Eén van de vier deelnemende Debutanten, Lola de Boerenfox, is het gelukt om een keer foutloos rond te gaan. Jammer wel dat ze een straffout kreeg omdat een toestel niet op de voor de hond geldende instelling kon worden genomen, wel heel netjes dat de geleidster dat accepteerde omdat ze de gezondheid van haar hond voorop stelde. Het was in overleg met haarzelf zo besloten. Leuk dat ze dus toch eerste werd!
Kleinste deelnemer Pip is een ruwharige Teckel, en die moest voor elke sprong toch heel even aarzelen. Kort genoeg om niet als weigering te tellen, en sja, Teckels zijn nou eenmaal geen echte springhonden. Bij haar is er de eerste ronde een fout afgetrokken, wij hadden een pion voor een bandje laten staan. Dom van ons.
Iets minder kleine deelnemer Indy is een kruising Pitbull, en die vond het helemaal prachtig. Zo prachtig dat ze af en toe wat slordig werd en dat kost tijd.
Brandy de Welsh Springer Spaniël had de tijd van zijn leven, want liep los. Hij heeft het hele parcours misschien wel drie keer gelopen in afstand, en sommige hindernissen twee of drie keer genomen. Jammer, want hij is wel bloedsnel!
Er waren natuurlijk ook weer honden bij die echt even de fout in gingen, iets met raakvlakken...
De uitslagen van de Debutanten:

 1. Annelies Beniers met Lola, 2:08:22, 0+1 fouten
  Annelies Beniers met Lola, 2:12:22, 1+1 fouten
 2. Desiree Maat met Pip, 2:19:47, 2-1 fouten
  Desiree Maat met Pip, 2:12:90, 2 fouten
 3. Rick Huizinga met Indy, 2:27:18, 3 fouten
  Rick Huizinga met Indy, 2:22:97, 2 fouten
 4. Mieke van Hees met Brandy, 2:31:81, 10 fouten
  Mieke van Hees met Brandy, 3:24:00, 14 fouten
   

In de A-groep was er door een paar afmeldingen maar één deelneemster, dus werd ze eerste. Jammer wel van die afmeldingen, anders was dat toch ook wel een echte competitie geworden.
Jongedame Labrador Pippin had pret voor tien, maar bleek dit keer ineens weer huiverig voor de wip te zijn. Vorige week was dat met de brug, de week daarvoor was er niets, het is met haar altijd weer een verrassing en dus nooit saai.
De uitslag:

 1. Frédérique van Holthoon met Pippin, 3:08:56, 5 fouten
  Frédérique van Holthoon met Pippin, 2:58:40, 7 fouten
   

De vermelde tijden zijn inclusief de bijtelling van 5 seconden per fout.