Speuren als Sport bij Canis Cunerae

We gaan weer beginnen met een sportspeurcursus!


Wat houdt dat speuren nou eigenlijk in?
Het is de bedoeling dat de hond hetzelfde spoor gaat lopen als dat de begeleider heeft uitgelopen.
Dit wordt gedaan door te beginnen met korte spoortjes met aan het eind iets wat de hond graag heeft, met later langere sporen en nog later met hoeken in het spoor.
Nog later gaan we wellicht ook nog voorwerpen op het spoor leggen die de hond moet gaan verwijzen. Dat wil zeggen dat hij bij zo'n voorwerp moet gaan liggen en op deze manier aan de baas aangeeft dat hij wat heeft gevonden.
 

Wat is de bedoeling van een cursus speuren met je hond?
Intensief bezig zijn zowel voor de hond als voor de baas.
En een leuke uitdaging om samen met je hond een nieuwe vorm van hondensport te kunnen uitoefenen.
 

Wanneer, waar, hoeveel?
De Beginners 1 groep, KS 1 ofwel Kennismaking Sportspeuren, zal starten op dinsdag 18 april om 19:30 (in overleg mogelijk tijdelijk 19:00 ivm donker worden), en zal worden afgesloten met een speurproef op dinsdag 27 juni. Anderhalf uur is voldoende om per combinatie zo'n drie tot vier spoortjes te kunnen uitwerken met tussendoor voldoende rusttijd, en dat is voor de meeste combinaties ook echt wel genoeg.

De kosten bedragen 80 Euro per combinatie, voor 10 lessen inclusief de speurproef in de laatste les. (Op 23 mei is er waarschijnlijk geen les.)
Kijkt u zelf even of u in aanmerking komt voor onze kortingsregeling?
 

Waar moet de combinatie aan voldoen?
We houden de regels van de FHN aan, dus illegaal gecoupeerde honden zullen worden uitgesloten. Loopse teven kunnen niet aan de lessen deelnemen, het examen doen is toegestaan maar dan wel als laatste deelnemer.
KP1/KS1: Je hond is bij aanvang minimaal tien maanden oud en heeft minimaal SHH Basis (FHN-eis: SHH) behaald, of vergelijkbaar niveau elders.
SP2/SS2 en verder: Je hond is minimaal 14 maanden oud en heeft minimaal SHH behaald, of vergelijkbaar niveau elders.
Je moet lekker maar dan ook erg lekker voer meenemen waarvan je zeker weet dat de hond er voor wil werken, en je hond moet dus voor dat voer willen gaan.
Speuren doen we met een (speur)tuig. Een zweethalsband en/of vaste halsband met BŲttchertuig zijn ook toegestaan. (geen slip, prik of trekketting, geen Canny Collar, Halti of Gentle Leader).
 

Vragen of opgeven?
Je vragen stellen en opgeven kan bij Marlies de Bruin, info@canis-cunerae.nl, graag vůůr 17 april om 15:00. Je betaling moet vůůr aanvang van de cursus binnen zijn!
 

Waarop kunt u nog inschrijven?
KS 1 dinsdag 19:30 - 21:00, 4 deelnemers, 2 vrij.
Minimaal vereist aantal om de cursus te starten is 4 deelnemers.
Bij heel veel belangstelling is overloop naar de zondagmorgen mogelijk.

 

Deelnemende honden:
KS 1: Friese Stabij, Welsh Springer SpaniŽl, Boerenfox, X Tibetaanse TerriŽr,


Wat voor honden hebben er al eens meegedaan met speuren?
Golden Retriever, Engelse Cocker SpaniŽl, Labrador Retriever, Dwergteckel, Kaninchen Teckel, Kruising Jack Russel, Sarplaninac, Leonberger, Mechelse Herder, Duitse Herder, Oud Duitse Herder, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Rottweiler, diverse Labrador Kruisingen, diverse Griekse Kruisingen, Amerikaanse Stafford, Zwitserse Witte Herder,