GG, Gedrag en Gehoorzaamheid

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan.
Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die de SHH-serie volgt. Hier leer je de hond te laten zitten; af te gaan; bij je te komen etc. etc. Dit is bij Canis Cunerae de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Bij Canis Cunerae kunnen we daarna nog een stukje verder. We bouwen het allemaal verder uit naar een hond die vele oefeningen kan uitvoeren. Denk daarbij aan het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen. Het los laten volgen naast je in een parcours. Over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Sorteren van voorwerpen, met de baas uit zicht op één plaats blijven liggen of zitten, houdingveranderingen op commando op afstand.
We noemen het ook wel eens GG, Gevorderde Gehoorzaamheid!

Dus wil je na het behalen van je SHH certificaat verder in de G&G? Vraag je instructeur wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van de lessen.

Een GG-cursus wordt bij Canis Cunerae afgesloten met een examen. Er is een minimum aantal punten nodig om hiervoor te slagen, wij houden hiervoor dezelfde regels aan als de FHN hanteert. Het aantal benodigde punten verschilt per GG-niveau, kijk voor de precieze gegevens per niveau even in de reglementen op www.fhn.nl onder "Gedrag & Gehoorzaamheid".
Eventueel kan er ook een officieel FHN-examen afgelegd worden (voorlopig nog bij een andere vereniging), hiervoor is het wel vereist dat je ook het officiële SHH-diploma van de FHN hebt gehaald.
Wij laten daarom ook alleen maar combinaties toe die een Canis Cunerae SHH-certificaat of een FHN SHH-diploma of vergelijkbaar hebben gehaald.

We houden de regels van de FHN aan, dus illegaal gecoupeerde honden zullen worden uitgesloten. Loopse teven kunnen niet aan de lessen deelnemen, het examen doen is toegestaan maar dan wel als laatste deelnemer.
 

Welke groepen zijn er?
Het najaar van 2010 zal er geen GG cursus gegeven worden.
 

Wat voor honden hebben er najaar 2009 meegedaan, en hoeveel punten hebben ze gehaald?
GG-B: Engelse Cocker (144), Mechelse Herder (145), Duitse Herder (127), Labrador (138), Kruising Lagotto (129), Kruising Boxer x Mechel (102). Het minimaal vereiste totaal aantal punten is 125.