Sociale Huis Hond Basis

Honden die de puppengroep ontgroeid zijn kunnen doorstromen naar Sociale Huis Hond Basis. Ook zij die bij Basis 0 voldoende geleerd hebben zijn hier welkom, evenals nieuwe combinaties die al wel goed in een groep kunnen functioneren.
Uiteraard moeten de honden wel gezond zijn en alle entingen compleet hebben.
NB: Een titerbepaling wordt ook als geldig gezien.

In deze groep wordt aandacht besteed aan het uitbreiden en verfijnen van de basisoefeningen en aan de nu optredende puberteitsproblemen.
Immers, deze pubers gaan de baas uitproberen, en zelfs kijken of eerder aangeleerde grenzen nog wel gelden. Ook de houding naar andere honden in het gezin verandert, en honden van het andere geslacht worden ineens echt interessant waarbij de geuren en geurvlaggen nu een grote rol gaan spelen. Commando's die altijd goed gingen lijken nu vergeten te zijn, de aandacht is ver te zoeken, gehoorzaamheid is een droom van de baas.
Ook deze periode kunt u doorkomen, en onze hulp daarbij maakt het allicht wat makkelijker. Bovendien leert u uw medecursisten kennen, en die worstelen met precies dezelfde problemen.

In de speelweiden gaan ze nu ook elkaar uitproberen, wat soms met een hoop kabaal gepaard kan gaan. Gelukkig is er altijd toezicht van bazen en ervaren instructeurs, en ontstaan er nooit serieuze vechtpartijen. Het helpt de honden op weg naar hun sociale volwassenheid, en de bazen leren beter het gedrag van hun hond in te schatten.

Wanneer het niveau voldoende is kunt u de toets doen (altijd in overleg met uw instructeur) en het certificaat SHH Basis ontvangen.