Hoe herken je een broodfokker?

Broodfok Pups, via www.broodfok.beBroodfok is een groot probleem. Een broodfokker zal proberen om zijn of haar klanten te laten denken dat ze met een professionele fokker te maken hebben.  Desondanks zijn er nog genoeg punten waarop je kunt herkennen of je met een broodfokker te maken hebt.
Allereerst is er de advertentie. Een legitieme handelaar hoeft zijn pups 9 van de 10 keer niet via een website als Marktplaats of Speurders te verkopen. Zijn pups zijn meestal bij de geboorte al besproken. Wil je toch via Marktplaats een pup gaan bekijken? Kijk dan eerst of de handelaar meerdere advertenties heeft. Klik hiervoor op 'Bekijk alle advertenties van adverteerder', wat rechts boven de advertentie staat. Heeft de adverteerder meerdere hondenrassen in de 'aanbieding'? Juist, dat is een broodfokker.
  

Enkele kenmerken van een broodfokker zijn:

Hoe weet ik of ik met een broodfokker te maken heb?

Mocht u denken met een legitieme fokker te maken te hebben en u bent bij hem of haar thuis? Ook hier kunnen enkele kenmerken verraden of u met een broodfokker te maken hebt of niet.

Ten slotte, als u denkt 'ik zal deze pup wel redden uit de klauwen van de broodfokker', doe dit niet! U maakt de broodfokker er alleen maar succesvoller mee, hij heeft dan immers weer een pup verkocht...